Entrevista a Enric Parnau

 
 
 
 
 Últimes novetats del projecte ICDC
 
ENTREVISTA
ENRIC PARNAU
Tutor acadèmic del projecte ICDC

 
 
Quin paper desenvolupes en el projecte ICDC?
En el marc del projecte, actuo d’enllaç entre els centres educatius (Instituts del Pla de l’Estany i Universitat de Girona) i el club, faig el seguiment acadèmic dels esportistes/estudiants que en formen part, i gestiono les dificultats que puguin sorgir en alguns casos a causa de la necessitat de compaginar la carrera esportiva i acadèmica.
 
 
Quines accions concretes s’han dut a terme en aquest àmbit?
Per una banda, s’ha dut a terme un taller per als esportistes que estan fent ESO dedicat a la gestió del temps i amb l’objectiu que aprenguin tècniques d’estudi i competències a l’hora d’organitzar-se. Per altra banda, vam organitzar un seminari el novembre de l’any passat amb ponents que van exposar els beneficis de la carrera dual i/o la seva experiència personal, i en el qual vam tenir una molt bona assistència per part dels tutors que tenen els esportistes als seus instituts. De la mateixa manera, de forma periòdica ens hem reunit tutors, pares i representants del club per intentar resoldre situacions problemàtiques o per fer una avaluació rutinària.
 
Per quin motiu s’exigeixen resultats acadèmics des del club, que és una entitat esportiva?
Als participants del projecte és cert que se’ls exigeix un compromís acadèmic. Aquest requeriment forma part de la filosofia del projecte, tot i que des del club ja es portava uns anys en aquesta línia. L’objectiu és evitar tenir esportistes que deixin de banda els estudis i comprometin el seu futur.
Tampoc és positiu que el noi o la noia construeixi la seva identitat basada exclusivament en l’esport, sense tenir en compte els altres àmbits de la vida. A més, diversos estudis demostren els beneficis que té en les persones compaginar esport i estudis, en comparació amb aquells qui decideixen deixar una de les dues àrees.

Quines són les principals dificultats a què s’enfronten els esportistes / estudiants?
En general, dins del projecte tenim un perfil de nois i noies compromesos tant amb els estudis com amb l’esport, cosa que fa que en determinats períodes se’ls acumuli feina derivada de la coincidència de campionats i exàmens. En el fons penso que és positiu que passin per aquestes dificultats, ja que això els obliga a organitzar-se i a obtenir unes competències que els seran beneficioses en el futur. Per altra banda, de vegades veiem algun noi o alguna noia motivat amb l’esport, però poc motivat amb els estudis. En aquestes situacions, el fet de comprometre’s i esforçar-se per complir amb les obligacions encara que no els motivin és un altre aprenentatge que han d’adquirir, ja que en el futur també ho viuran en altres àmbits de la seva vida.
 
 
Destaca el més rellevant que aporta el projecte i el que veus que caldria millorar.
El més important ha estat visibilitzar i donar valor a la carrera dual, per tal que tots els agents que hi estem implicats siguem conscients dels beneficis i remem en la mateixa direcció. En aquest sentit, cal dir que hi ha molt bon feedback i molt bona col·laboració per part dels instituts i la UdG (amb qui s’ha firmat un conveni de col·laboració) a l’hora de, per exemple, canviar les dates d’exàmens que coincideixen amb competicions. Amb altres centres educatius, però, no existeix cap mecanisme de cooperació.
 
ENTREVISTA AMB UN JOVE TALENT
ADRIEN ESCOLANO
Aviron Perpignan

 
 
 
Hola, Adrien, et podries presentar ràpidament?
Hola, em dic Adrien Escolano, tinc 17 anys i soc de Perpinyà.

Ens pots explicar la teva història com a atleta i estudiant?
Vaig obtenir una nota d’excel·lent al Brevet des Collèges (uns exàmens que fem en acabar l’educació secundària), aquest any he acabat el segon curs de batxillerat científic i començaré el tercer. Ja fa tres anys que em dedico al rem. El primer any vaig competir al campionat de França de quatre scull de la categoria j16 tot i que jo era j15, l’any passat vaig competir en la j16h1x, i aquest any en el campionat de França j18h1x, tot i ser j17. Aquest juny, a Briva, vaig competir amb l’equip de doble scull i vam ser subcampions de França.

Com és el teu dia a dia durant la temporada?
El meu dia a dia s’organitza al voltant de l’horari escolar. Com que no tinc un horari marcat, entreno durant la nit, quan surto de l’escola.
Normalment faig sis entrenaments per setmana, i descanso els dilluns. Vaig a l’escola amb bicicleta, i a entrenar m’hi porten els meus pares o el meu oncle amb cotxe.

Quins són els teus objectius de futur?
Pel que fa als estudis, vull acabar el batxillerat i, aleshores, triar entre dues opcions: aprovar els exàmens de bomber i unir-me al cos, o estar al més alt nivell del rem i buscar una feina que em permeti adaptar els horaris. Quant a l’esport, l’any que ve el meu objectiu principal és obtenir el millor resultat possible competint en rem individual en els meus darrers anys en la categoria júnior.

Què et sembla el projecte?
Aquest projecte és molt interessant, i ens proporciona un seguiment durant tot l’any, tant en relació a la vida esportiva, com a l’escolar i a la personal. Això ens ha permès rebre ajuda de persones com ara mental coaches, life coaches, psicoterapeutes, nutricionistes, osteòpates, etc.
 
 
 
Regata internacional de rem a Bled
Del 15 al 17 de juny va tenir lloc la Regata Internacional de Rem a Bled, on van anar assistir remadors dels tres clubs que participen en el projecte ICDC. Entre altres activitats, els joves talents també van participar en debats en grup. Els van dividir en tres grups, i van mesclar els joves dels diversos clubs. Reflexionaven sobre un tema determinat i, després, compartien les seves conclusions amb els altres, i així ampliaven la reflexió amb la seva pròpia visió.

Els temes que es van tractar van ser:
 • Aspectes positius del rem i del projecte de doble carrera
 • El meu futur
 • Les meves habilitats
L’ambient era molt agradable i divertit, perquè els joves talents van connectar i perquè, amb humor, van descobrir qüestions individuals. Van mostrar un alt grau de maduresa i responsabilitat, tant pel que fa a ells mateixos com als seus plans de futur. La conclusió general dels tres grups de debat va ser que amb l’ajuda d’un projecte de doble carrera com aquest, havien après que podien superar qualsevol obstacle treballant molt i, per tant, necessitaven concentració i motivació, cosa que poden activar i mantenir cada vegada més.
 
Acció: la importància dels pares durant la carrera dual

Al llarg del programa s’han dut a terme accions que han incidit en els diferents agents implicats en la carrera dual dels esportistes/estudiants. En aquest cas, s’ha considerat necessari dedicar aquesta xerrada amb l’objectiu d’oferir una informació que sigui útil per als pares d’aquests nois i noies a l’hora de donar-los suport en la seva carrera dual. La ponent de la xerrada ha estat l’Anna Viñolas, llicenciada en Psicologia i experta en coaching esportiu, i que forma part de l’equip tècnic del projecte.
 
Contingut de la xerrada
 • Presentació
 • Potencials beneficis de la carrera dual.
 • Quin és el paper dels pares en la carrera dual.
 • Què necessiten els vostres fills.
 • Pautes i consells per ser el millor suport.
 
La ponent, Anna Viñolas, insisteix durant la xerrada en la necessitat que els pares no assumeixin uns rols que no els pertoquen, és a dir, que no envaeixin unes àrees que ja estan cobertes pels formadors especialistes. Dit d’una altra manera, «ser només pares». En aquest sentit, les actituds que més els poden ajudar són les de:
 • Motivar i animar.
 • Reforçar el que fan bé.
 • Donar confiança.
Com a pautes concretes i consells per ser un bon suport, tenim:
 • Interessar-se activament per l’esport i els estudis.
 • Promoure l’entrenador i el professor com a figura d’autoritat.
 • Compartir que l’objectiu principal és que gaudeixin amb el que fan i es formin com a persones.
 • Ajudar que se centrin en el que han de fer i no pas en el que han fet malament o en el resultat.
www.icdc.eu
 
 
Facebook
Instagram
Website
Email
 
The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
 
Conforme a la Llei 34/2002 de Serveis de la Societat de la Informació i Comerç Electrònic i la vigent Llei Orgànica 15/1999 de protecció de dades de caràcter personal, t'informem que la teva adreça de correu electrònic està inclosa en la nostra base de dades amb la finalitat d'enviar-te informació que considerem del teu interès. 

Dona't de baixa    Actualitza les preferències

Club Natació Banyoles
Passeig Antoni Gaudí, 3
17820 - Banyoles
 
Tornar
Vols rebre el butlletí?

 
 
Casal d'Estiu
Activitats dirigides 2020-21
Projecte SCORES EU
Projecte ICDC
Botiga
Revista CNB
Calendari
Setembre 2020
DlDmDcDjDvDsDg
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
       
GPI Software - Internet & Web Solutions

Distribuït per: Intec Pro

Passeig Antoni Gaudí, 3   ·  Telèfon 972 570 859   ·   17820 Banyoles

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto