Més d'un centenar d'esportistes participen al projecte internacional ‘Innovative Clubs for Dual Careers’

CNB · 29.09.2016
Facilitar la combinació entre l’educació i l’entrenament d’alt nivell de joves esportistes. Aquest és l’objectiu del projecte internacional ICDC (Innovative Clubs For Dual Careers), liderat pel Club Natació Banyoles i que des d’aquest curs s’aplica com a programa pilot en tres ciutat europees: Banyoles, Perpinyà i Bled. En aquesta primera fase, hi participen un centenar d’esportistes d’entre 14 i 21 anys de diferents modalitats esportives.

En el marc del projecte ICDC, els esportistes rebran suport de diferents especialistes coordinats per una persona responsable de carreres duals com a figura clau per integrar el suport mèdic, psicològic, educatiu i altres que puguin sorgir. En una primer etapa, es dissenyarà com ha de ser l’estructura del treball en equip dels diferents experts que es troben al voltant dels esportistes i dels tres àmbits que giren al seu voltant: família, escola i club. Després començarà la fase d’intervenció orientada a l’entrenament, les habilitats i la resolució de problemes.

El principal objectiu és combinar de forma exitosa la carrera acadèmica i l’esportiva dels atletes oferint el suport necessari des dels clubs, contribuint així al seu futur laboral i a allargar la vida esportiva. L’objectiu principal: que no abandonin cap dels dos àmbits.En aquesta primera edició, participen al programa un mínim de 68 esportistes del Club Natació Banyoles, 25 de l’Aviron Perpinyà (França) i 25 del Club Bled (Eslovènia). Pel que fa als de Banyoles, practiquen esports d’aigua com la natació, el piragüisme i el rem, mentre que els esportistes de Perpinyà i Eslovènia practiquen tots rem.

Seminaris oberts
El programa de treball inclou seminaris i sessions per reforçar aspectes clau en l’esport i els estudis, com la determinació d’objectius, la planificació del temps, la concentració... Tot plegat en una franja d'edat crítica en què tenen lloc nombrosos canvis a nivell acadèmic, esportiu, psicosocial i professional.

El projecte contribueix directament en l’estratègia de la UE sobre Carreres Duals dissenyant iniciatives pioneres, posant-les en pràctica, observant els resultats i finalment divulgant-los als principals agents a nivell europeu. És per això que aquests seminaris es dirigeixen als professionals de tots els àmbits de l’esport, responsables tècnics de federacions esportives, membres de consells esportius, esportistes, als entrenadors, però també a persones de l’àmbit acadèmic, a la família i a tots els agents que hi puguin estar implicats. El primer seminari tindrà lloc el 15 de desembre a Amsterdam.

El projecte compta amb un web ideat per tal que esdevingui un punt de trobada: www.icdc.eu. Un espai en què s’hi podrà trobar tota la documentació que es reculli al llarg del desenvolupament del projecte, així com alguns casos d’èxit d’esportistes que han combinat amb resultats òptims la seva carrera esportiva i acadèmica.

La pàgina, desenvolupada per Tothomweb i amb disseny gràfic de Clara Gispert, compta amb un plus d’accessibilitat: el seu disseny facilita l’accés a persones que tenen una discapacitat temporal o constant (limitacions sensorials, físiques, neurològiques i cognitives, ja sigui fruit de malalties o de l’edat). D’aquesta manera, totes les persones hi poden navegar i interactuar sense barreres.

El projecte ICDC, liderat pel Club Natació Banyoles va ser un dels seleccionats entre els més de 300 projectes presentats a la Unió Europea i compta amb la col·laboració de quatre socis europeus. A més del Rowing Club Bled (Eslovènia) i Aviron Perpinyà (França), té el suport de l’Istituto per la ricerca sociale di Milano (Itàlia) i de l’AUAS d’Amsterdam (Holanda). Està previst que el projecte s’allargui fins al 2018.

El Club Natació Banyoles es va fundar el 30 de desembre de l’any 1925 i és la primera entitat social i esportiva de la comarca del Pla de l’Estany i una de les més importants de Catalunya. Actualment compta amb més de 10.000 associats i més de 500 esportistes federats.

Tornar
Vols rebre el butlletí?

 
 
Casal d'Estiu
Activitats dirigides 2020-21
Projecte SCORES EU
Projecte ICDC
Botiga
Revista CNB
Calendari
Setembre 2020
DlDmDcDjDvDsDg
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
    
       
GPI Software - Internet & Web Solutions

Distribuït per: Intec Pro

Passeig Antoni Gaudí, 3   ·  Telèfon 972 570 859   ·   17820 Banyoles

Aquest espai web utiliza  cookies pròpies i de tercers per tal de millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisis de la seva navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí

Accepto